Tillbaka

Pressmeddelande

Pressmeddelande 18 december 2020: Intresset för Renoveringsindex ökar

Svenskarnas intresse för renovering har ökat kraftigt under 2020 och enligt en ny undersökning från SIFO ser renoveringsviljan för 2021 ut att stiga ytterligare. Därför görs nya satsningar på Renoveringsindex med höjd intensitet för mätningarna och förbättrad distribution.

Under 2020 har en stor omställning i samhället skett på många plan. Till följd av pandemin som drog in över världen under våren började fler och fler svenskar att spendera mer tid hemma. Inställda semesterresor gjorde att semesterkassan växte och många valde att satsa mer på hemmet. Renoveringsplanerna fick fart och man valde att ta i tu med hemmaprojekten nu när tiden och möjligheterna fanns.

I takt med att renoveringarna ökade såg vi även ett växande intresse för Renoveringsindex. I och med detta har vi valt att satsa mer på Renoveringsindex och kommer framöver att presentera siffror för landets renoveringar månadsvis både på läns- och riksnivå. Nu har ni även möjlighet att följa Renoveringsindex via Linkedin där vi delat med oss av alla pressmeddelanden från start.

Även medialt har vi märkt av ett större intresse och under året har Renoveringsindex fått mycket publicitet. Enligt en sifo-undersökning som utfördes under hösten 2020 visar var tionde svensk mer intresse för att köpa renoveringsmaterial via nätet. Samma undersökning visar även att fler planerar inför renoveringar under nästa år och därmed ser renoveringsviljan ut att öka även 2021.

Från och med årsskiftet kommer alla utskick från Renoveringsindex att komma från mikael.holmstrand@renoveringsindex.se.

För mer information, kontakta gärna:
Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten, 0706-92 51 30, mikael.holmstrand@renoveringsindex.se

Om Renoveringsindex
Renoveringsindex är ett unikt index som mäter hur mycket svenskarna renoverar. Indexet väger samman statistik från Skatteverket om utnyttjat rot-avdrag samt SCB:s siffror om handel med bygg-, vvs-, färg- och elartiklar. Siffrorna kan revideras i efterhand och är preliminära.

Läs mer på www.renoveringsindex.se och på www.linkedin.com/company/renoveringsindex

Fler pressmeddelanden